پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113476
نوبت باز هم به برنچ رسيد/ گراني‌ها تا کي ادامه دارد؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 731

به گزارش پايگاه خبري  تحليلي پيرغار به نقل از افکارنيوز گروه اقتصادي: با نزديک شدن سال نو همواره وضعيت بازار و عرضه کالاهاي به اصطلاح اساسي دست خوش تغيرات مي شود، مثلا نوروز سال گذشته عرضه مرغ با مشکل مواجه شد و باعث کاهش شيريني نوروز به کام ايرانيان شد و امسال هم اينطور که از شواهد برمي آيد نوبت به جولان دادن برنج در عرصه قيمت و توزيع در ماه هاي پاياني سال است. 

از گوشه و کنار کشور خبر مي رسد که برنج ناياب و يا کمياب شده است، مثلا درشهرهايي چون کرمانشاه، اهواز، هنديجان، خرم آباد و...شاهد بازار آشفته برنج هستيم، فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي، تعاوني‌ها و مغازه‌ها خالي ازبرنج هستند و تنها چند فروشگاه درسطح اين شهرها برنج توزيع مي‌کنند که اين امر سبب شده مردم پيش از طلوع آفتاب، جلوي اين فروشگاه‌ها صف ببندند و زمينه سوءاستفاده را براي سودجويان فراهم آورد که با عرضه برنج نامرغوب و يا محلوط کردن برنج مرغوب با نا مرغوب آن از اين آب گل آلود ماهي هاي درشت صيد کنند.

اما چرا برنج در بازار به کالايي کمياب تبديل شده؟ در اين ميان هرکس توپ را به زمين ديگري مي اندازد واين فقط مردم هستند که بايد رنج کمبود برنج را تحمل کنند.

نکته جالب اين است بنا بر اظهار مسئولان دولتي ارز مرجع براي برنج وارداتي تعلق گرفته و از اين بابت نبايد شاهد مشکلي در عرضه و بالا رفتن قيمت باشيم. دراين ميان دولت عامل گراني و کميابي برنج را دلالان معرفي مي کند و عده اي هم معتقدند سياست‌هاي دولتي است که کميابي برنج را در پي داشته است.

چراکه دولت فرايند توزيع برنج دربازار را در دست گرفته تا برنج وارداتي هم مثل برنج داخلي گران نشود! اما اينکه دولت بازرگانان را مجبور مي کند که درمقابل ارايه فاکتور خريد و تعيين سود قانوني، ارز مرجع دريافت کنند باعث شده بازرگانان تمايلي به عرضه برنج در بازار رسمي را نداشته باشند و توزيع آن را به صورت غيررسمي ادامه دهند. از طرف ديگر تعيين نرخ پايين خريد برنج از شاليکاران داخلي، سبب شد که برنج کاران داخلي تمايلي به فروش محصول خود به دولت نداشته باشند و فروش محصول شالي هاي خود را به دلالان ترجيح دهند. و در اين ميان همين دلالان برنج داخلي را يکجا خريداري کرده و در انبار ها نگهداري مي کنند .

انجمن برنج ايران هم بارها اعلام کرده است که نيازمصرف برنج در کشور هر سال به طور ميانگين، ? ميليون و ??? هزار تُن است. از اين مقدار، ? ميليون و ??? هزار تن در داخل توليد مي‌شود و نزديک به ??? هزار تن نيز از خارج وارد مي‌گردد. به گفته‌ي اين انجمن از اول سال ?? تاکنون ? ميليون و يک صد هزار تن برنج خريداري شده است؛ يعني ??? هزار تن نيز بيشتر از مصرف کشور برنج داريم. ازطرف ديگر، سازمان گمرک ايران اعلام کرده از ابتداي سال ?? تا الان نزديک به ??? هزار تن برنج خارجي وارد کشور شده است. با اين اوصاف پس چرا برنج، کمياب شده است؟

برخي اظهار مي دارند شايد اگر دولت ازهمان ابتدا، خودش مستقيم به واردات برنج مي‌پرداخت اين مشکلات به وجود نمي‌آمد تا که اگر چند بازرگان نخواستند به دولت فاکتور ارايه کنند اين چنين عنان بازار از دست دولت خارج نمي شد و يا اگر نرخ خريد برنج داخلي به صورتي تعيين مي شد که هزينه هاي توليد کشاورزان را پاسخگو بود و قيمت گذاري منصفانه انجام مي گرفت حالا شاهد احتکار برنج داخلي توسط دلالان نبوديم.

حال که اکثر برنج توليد داخل در دست دلالان است و با توجه به نزديک بودن بازار داغ سال نو به نظر مي رسد که شاهد زور آزمايي دولت و دلالان باشيم، سودجوياني که قصد ماهيگيري از آبي را دارند که در اثر تصميم گيري هاي نادرست گل آلود شده است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html